مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با دارا بودن یکی از مجهزترین آزمایشگاههای استاندارد کشور و با استفاده از 15 کارشناس مجرب و متخصص با مدارک عالی در زمینه های شیمی آلی، شیمی تجزیه و صنایع غذایی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، زیست شناسی و دامپزشکی که علاوه بر کارهای تحقیقاتی امور آزمایشات بخش نظارت بر صنایع غذایی و آرایشی استان را با سرپرستی معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه بر عهده دارد.
الف. این آزمایشگاه شامل بخش های تخصصی زیر می باشد:
- بخش سم شناسی و تجزیه دستگاهی
- بخش میکروبیولوژی
- بخش بسته بندی و رنگ
- بخش آرایشی و بهداشتی
- بخش آشامیدنی ها
- بخش لبنیات
- بخش فرآورده های گوشتی و پروتئینی
- بخش گلوسیدی
- بخش غلات و فرآورده های آرد
ب. اهم تجهیزات آزمایشگاهی موجود که علاوه بر پروژه های تحقیقاتی در موارد مشروح زیر بکارگیری میشوند:
- دستگاه HPLC: این دستگاه بمنظور اندازه گیری دقیق سموم موجود در مواد غذایی در حدود بسیار اندک (ppm,ppb) مورد استفاده قرار می گیرد.
- دستگاه GC: با استفاده از این دستگاه و انواع ستون های مورد نیاز، پروفایل های اسیدهای چرب در انواع کره و روغن اندازه گیری می گردد.
- دستگاه مرکوری آنالیز : جهت اندازه گیری جیوه در مواد غذایی بکار گرفته میشود.
- دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی شعله: جهت اندازه گیری فلزات سنگین و کمیاب در مواد غذایی کاربرد دارد.
- دستگاه اتوآنالایزر میکروبی( BacTrac4300): جهت تعیین تعداد میکروارگانیسم های موجود در نمونه های مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
- دستگاه تست کشش و فشار: جهت اندازه گیری مقاومت در برابر پارگی فیلم های پلیمری
- دستگاه المندروف: جهت اندازه گیری مقاومت در برابر پارگی فیلم های پلیمری در بسته بندی های سلولزی و کاغذی بکار میرود.