English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٢ بهمن ١٣٩٩


  چاپ        ارسال به دوست

مواد غذایی سبوس دار و کامل مانند انواع نان ها و برنج ها می توانند در کاهش شدت علائم پیش از قاعدگی موثر باشند.

به دلیل اهمیت نقش زنان در جامعه و خانواده، همچنین حضور فعال و روز افزون آنها در عرصه های مختلف اجتماعی هر گونه تلاش جهت ارتقا سلامت آنها امری ضروری می‌باشد.
یکی از مشکلاتی که بسیاری از زنان و دختران از آن رنج می‌برند، علائمی است که فرد پیش از قاعدگی و یا در دوران قاعدگی خود تجربه می‌کند. از جمله این علائم می‌توان به درد های کمر و شکم و مشکلات گوارشی مانند تهوع اشاره کرد.
در طرح پژوهشی انجام شده مشخص گردید که مصرف غلات کامل (مانند نان ها، برنج ها و ماکارونی های قهوه ای و یا سبوس دار، بیسکوئیت ها و کیک های خانگی تهیه شده از آردهای کامل و سبوس دار به جای آرد های سفید و یا تصفیه شده و همچنین انواع حبوبات)، سبب بهبود و یا کاهش شدت علائم قاعدگی در شرکت کنند گانی می‌شود که مقادیر بالایی از غلات کامل به صورت روزانه به مدت 3 ماه مصرف کردند. همچنین مشخص شد که افزایش مصرف این گروه غذایی سبب کاهش برخی فاکتور های بدنی مانند چربی های شکمی و یا کاهش BMI (Body Fat Mass) یا همان شاخص توده بدنی در این افراد گردید.
زنان و دخترانی که از علائم قاعدگی رنج می‌برند می‌توانند با بهره گیری از این گزارش خبری شدت علائم خود را کاهش دهند. به این صورت که پیشنهاد می‌شود افراد مصرف روزانه خود را ازبرنج ها، نان ها و ماکارونی های به اصطلاح سفید که از آرد تصفیه شده تهیه شده اند کاهش داده و انواع قهوه ای و یا سبوس دار آنها را جایگزین کرده و همچنین مصرف حبوبات خود را افزایش دهند.
British Journal of Nutrition, 2019,121: 992-1001


١١:٠٥ - 1399/10/16    /    شماره : ٣٤٩٢٨    /    تعداد نمایش : ١١



خروج