English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٢ بهمن ١٣٩٩


  چاپ        ارسال به دوست

به نظر می‌رسد غلات کامل یا سبوس‌دار می‌توانند در بهبود و کاهش شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید باشند.

بیماری کبد چرب به حالتی برگشت پذیر از تجمع چربی در سلول‌های کبدی گفته می‌شود. این بیماری در صورتی که علت آن مصرف بیش از حد الکل نباشد، بیماری کبد چرب غیرالکلی نام دارد. وجود چربی در کبد طبیعی است،اما اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده‌است .

بیماری کبد چرب به دلایل مختلف از جمله چاقی، مصرف غذاهای آماده، غذاهای چرب و عدم فعالیت فیزیکی ممکن است پیشرفت کند. در طرح پژوهشی انجام شده مشخص گردید که مصرف غلات کامل (مانند نان ها، برنج ها و ماکارونی های قهوه‌ای و یا سبوس‌دار، بیسکوئیت ها و کیک های خانگی تهیه شده از آرد های کامل و سبوس دار به جای آرد های سفید و یا تصفیه شده و همچنین انواع حبوبات)، سبب بهبود بیماری کبد چرب غیر‌الکلی در افرادی که مقادیر بالایی از غلات کامل به صورت روزانه به مدت 3 ماه مصرف کردند، شد.

همچنین مشخص شد که افزایش مصرف این گروه غذایی سبب کاهش فشارخون یا کاهش BMI (Body Fat Mass) یا همان شاخص توده ی بدنی در این افراد گردید. بیماران کبدچرب غیرالکلی ‌می‌توانند با بهره‌گیری از این گزارش خبری شدت بیماری خود را کاهش دهند. به این صورت که پیشنهاد می‌شود افراد مصرف روزانه‌ خود را ازبرنج‌ها، نان‌ها و ماکارونی‌های به اصطلاح سفید که از آرد تصفیه شده تهیه شده‌اند کاهش داده و انواع قهوه‌ای و یا سبوس‌دار آنها را جایگزین کرده و همچنین مصرف حبوبات خود را افزایش دهند.


Link : https://doi.org/10.1017/S0007114519002769


١١:٠٣ - 1399/10/16    /    شماره : ٣٤٩٢٧    /    تعداد نمایش : ١٢



خروج