English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٢ بهمن ١٣٩٩


  چاپ        ارسال به دوست

به نظر می‌رسد مصرف سیر می تواند در بهبود و کاهش شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید باشد.

بیماری کبد چرب غیرالکلی به عنوان شایع‌ترین بیماری مزمن کبدی در جهان طیف وسیعی از استئاتوز ساده تا استئاتوهپاتیت غیرالکلی و فیبروز را در برگرفته و نهایتا می‌تواند منجر به سیروز و سرطان کبد گردد.

این بیماری با تجمع بیش از حد چربی در کبد (بیش از 5٪ از وزن کبد) افراد غیر الکلی (مصرف الکل کمتر از 10 گرم در روز) مشخص می‌شود. بیماری کبد چرب غیر الکلی به دلایل مختلف از جمله چاقی، مصرف غذاهای آماده، غذاهای چرب و عدم فعالیت فیزیکی ممکن است پیشرفت کند. در طرح پژوهشی انجام شده مشخص گردید که مصرف سیر، سبب بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که روزانه 4 عدد قرص سیر (2 قرص یک ساعت قبل از نهار و 2 قرص یک ساعت قبل از شام) معادل 2 عدد سیر خام به صورت روزانه به مدت 3 ماه مصرف کردند، شد.

همچنین مشخص شد که افزایش مصرف سیر سبب بهبود سطوح آنزیم های کبدی و چربی های خون در این افراد گردید. بیماران کبدچرب غیرالکلی می‌توانند با بهره‌گیری از این گزارش خبری شدت بیماری خود را کاهش دهند. به این صورت که پیشنهاد می‌شود افراد مصرف ناشتای سیر را افزایش دهند.

Link : British Journal of Nutrition, accepted. https://doi.org/10.1017/S0007114520001403.


١٠:٥٠ - 1399/10/16    /    شماره : ٣٤٩٢٥    /    تعداد نمایش : ١٢



خروج